22 Ekim 2019 Salı

EYLÜL / SERKAN ÖZEL KİTAP SAYISI:208

EYLÜL / SERKAN ÖZEL
KİTAP SAYISI:208
Beni soracak olursan, biraz daha yaprak döktüm bu sene. Bir yanımı kuru bir yalnızlık aldı, diğer yanımı da iyiden iyiye bir hüzün sardı. Çok şey bekledim ama bir tek Eylül kapımı çaldı. Onun da çok değil, bir ay kadar ömrü kaldı.
KİTAP YORUMUM: Ali küçük bir çocuk iken köyde ailesindeki umuda yolculuk sürecinde gelişmeler ile başlıyor hayatı. Önceden okumasını isteyen kız kardeşine, annesine iyi davranan babası sonradan birden içki içen onlara küfür eden, döven, okula gitmesini istemeyen birisine dönüşüyor. Annesinin hep madur olduğunu zanneden Ali yıllar sonra ailesini mahveden gerçeği öğrenebilecek miydi?
Komşuları babası gittikten sonra yardım etmeye başlamıştı onlara. Çünkü fakirdiler ve giyecek kıyafetleri bile yoktu. Acaba gerçekten yardımsever olduğu için mi yardım ediyordu kendilerine, yoksa başka hikmeti var mıydı?
İstanbul'a gelen Ali ailesini ve kendisini bir yerlere taşımak adına çalışmak ve onlara babasının yapamadığını yapmak zorundaydı.
Kız kardeşi okusun diye kendisini feda eden Ali acaba kız kardeşinin sonradan değişimine olumlu yönde olması için yardımcı olabilecek mi? Çünkü bazen para vermek yetmemeye başlar. Çünkü bazen paradan üstün şeyler vardır. Aile de manevi değerlerin ne kadar yüksek verilmesi gibi. Yok iken imkanları aza kanaat edilirde, ortamların değişmesi ile bir çok karakter insanlıktan çıkartır insanı.
Patronu tarafından himaye edilen Ali geleceği hayal bile edemeyeceği ortamlara girmesi ile değişir. Ortağı, artık kardeşi, dostu her şeyidir. Bazen çıkarlar kardeşliği de, dostluğu da bitirebilir. Nefisin araya girmesi ile gelişen olaylar gerçekten can sıkıcı. Hem kendisi için hem de ortağı, dert ortağı, dostum, kardeşim dediği kişi için.
Kız kardeşi ne zaman bu kadar para ile karakterini yer değiştirmişti? Çözüm bazen yoktur sadece yaşamaktan başka.
Kitaptan öğrendiğim en önemli ders ise, insanların bam telleri vardır. Her iyi insan bam tellerine durum dokunduğu zaman en yakınlarını bile harcayabilirler.
insan öleceğini bile bile niye birinin sınırı aşar ya da aşmak ister? Bazen öyle yaşatılanlar vardır ki, ölüm ile yaşam arasında çokta fazla bir fark yoktur. Eğer istediğiniz gibi yaşamıyorsanız ölümü seçmek ve bunu uygulatmak zor da olmaz.
Kitapta o kadar olaylar zinciri art arda oluyor ki insan şaşırmaktan ve merak etmekten ve hızlıca okumaktan başka bir şey yapamıyorsunuz.
İnsanlar değişir bunun örneklerini kitapta çok net göreceksiniz. Güzeldi. Yazarımızın kalemine sağlık.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon