3 Haziran 2017 Cumartesi

* GİTME SANA AŞIK OLDUM * BENGÜ HAVVA KESKİN * *CİNİUS YAYINLARI *



* GİTME SANA AŞIK OLDUM * BENGÜ HAVVA KESKİN *
                           *CİNİUS YAYINLARI *
En büyük aşklar kavgalarla başlar, bazen de tuhaf iddialarla. Bengü Havva Keskin ilk romanı Gitme! Sana Aşık Oldum’da bir yandan genç bir çiftin sıradışı, eğlenceli ve sancılı tanışma öyküsünü anlatırken, diğer yandan “ilk izlenimler”in ne kadar aldatıcı olabileceğini  hatırlatıyor bize.

Aşkın gözü kör olabilir ama bazen hemen yanıbaşımızda bile olsa, onu göremediğimiz de olur. Romantik komedi tadında bir aşk masalı olan Gitme! Sana Aşık Oldum, bir iddia uğruna gerçekleşen tanışmanın beklenmedik seyrini takip ediyor ve bir kez kaderimize yazılmışsa, gerçek aşktan kaçsak da kurtulamayacağımızı bize gösteriyor.

Bu eğlenceli kitap, genç bir yazar olan Bengü Havva Keskin’in ilk romanı. Belki de bu sebeple okuması bu kadar keyifli bir roman. Çünkü tutkular kadar önyargılarla dolu,  kurnazlıklarla örülü, ama bir o kadar da saf bir aşk masalı bu. Gitme! Sana Aşık Oldum, sözcüğün tam anlamıyla, yeni nesil bir romantik komedi.  Kitap büyük olabilir ama okumaya başladıktan sonra  ne kadar çabuk bittiğine siz bile şaşıracaksınız!
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı : 650

KİTAP YORUMUM
Kitabın türü Romantik. Tesadüflerin bir araya getirdiği Erdem ve Duru'nun büyük aşkı anlatılıyor. Eğlenceli olduğu kadar bir o kadar da düşündüren toplum baskısı olan illa ki evlenmeli görüşüne yenik düşen gençlere güzel bir örnek diye düşünüyorum. Yine "hep erkekler mi teklif edebilir" sorusunun cevabını çok eğlenceli anlatılıyor.
Yazarımızın ilk kitabı olmasına rağmen geçişler oldukça ustaca anlatılmış. Kitabın kalınlığı sizi şaşırtmasın. Zaten çok akıcı olduğu için birde meraktan elinizden bırakamıyorsunuz.
Kitaptan öğrendiğim yine bir sürü öğreti var. Birkaçını sıralamak gerekirse ;
- Her bireyin kendi kararını alırken mutlaka maddi, manevi kendi ayakları üzerinde durmasını öğrenmeli. Yoksa aileniz bile olsa kendi kararınızı asla alamaz ve belki de yanlış evlilikler yapabilirsiniz.
-Toplum baskısına yenilmemeyi öğrenmeli, kimseyi mutlu etmek değil amaç kendimizi mutlu etmek olmalı.
-Hayatta tesadüfler yoktur olması gerekenler vardır. Tıpkı Duru ile Erdem'in o gün karşılaşması gibi.
-Gerçek ilişkiler koşulsuzdur. Maddiyat barındırmaz.
-Aşk ve sevgi en önemli saygı olmadan asla evlilik ya da ilişkiler yaşanmamalı.
Zaten gülümseten replikler  ile daha da eğlenceli okumak. Gıcık ve Cadı kelimelerinde :) gülümsememek elde mi? Erdem "Seni Seviyorum" dediğin de Duru'nun "Allah Razı olsun" demesi. :)
Kesinlikle okuyun bu kitabı.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon