5 Şubat 2017 Pazar

-HÜSEYİN CENGİZ - VE SONRA YOL BİTTİ - - DESTEK YAYINLARI -



-HÜSEYİN CENGİZ - VE SONRA YOL BİTTİ -
                 - DESTEK YAYINLARI -
Muhacir olmaya zorlanmış, Anadolu'nun kadim insanlarından Ermeniler, Dersimliler ve Türklerin, Munzur Dağları'ndan başlayıp, Ege'nin iki yakasına savrulan ortak hayatlarının, yıllar sonra aynı masada torunlarının buluşmalarıyla yeni bir kader ortaklığına dönüşeceğini kim bilirdi? Tarihin kanlı sayfalarından, ellerinde demir asa, ayaklarında ham çarıklarıyla yola düşerek geçenlerin, yeniden yazmaya çalıştığı, aşkın ve kardeşliğin hikâyesidir bu.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 216

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Destek Yayınları
KİTAP YORUMUM
Kitap aslında tarih boyunca yapılan en büyük hata "insan" olduğumuzu çok güzel vurgular ile anlatmış. Tarih boyunca hep birileri birilerini zorlamış kendileri gibi olması için. Özellikle bu sıra ülkemizde ki olaylara benzer şeyler yazıyor. İnsan olurken ırkçılığa yer olmadığını dili, dişi, ırkı her ne olursa olsun önemli olanın "İnsan" olmak gerektiği verilen örnekler ile irdelenmiş. Son zamanlara hayvanlara yapılan kötü muameleler de anlatılmış. Özellikle sanki normalmiş gibi o durumu yaşayan çok insanlar olduğunu tahmin zaten ediyorduk ama bu kitap ile özellikle kırsal kesimlerde cinsel açlığın vermiş olduğu ve yaşadıkları çevrenin yaşadıkları olayların doğal gibi gösterilmesi ve baskıcı davranılması insanları belki de farkında bile olmadan günaha sürüklüyor. en etkilendiğim bölüm ise; kendisinden olmayan insanlara bile canlarını tehlikeye atarak sahip çıkmaları ve din ile alakalı baskı yapılmamasıydı. Kitabı okurken çok duygusal satırlara rastladım. Final de yine yaşadığımız kötü olayları ölen masum insanları hatırlattı. Sönen hayaller bir hiç uğruna öldürülen canlar, çaresizlikten intihar eden insanlar.
Kitaptan öğrendiğim dersler ise;
-Ne kadar rahat mutlu olunursa olunsun Vatanımızda ki gibi asla mutlu, huzurlu olamayacağımızı,
-Hangi şartlarda olursa olsun kitap okumanın önemi, bilgi alışverişi, öğrendiklerimizin paylaşılması,
- İnsan hayatının önemi, bir canlı kurtarmanın insana verdiği mutluluk, haz ve aileden kabul etmek,
- Aşk çoğu zaman ihaneti beraberinde getirdiği.
- En önemlisi ise saygı sanırım. İnsanların dinine, ırkına, geleneklerine saygı göstermek, gösterebilmek.
Kitabın türü Tarih. Geçmişe atılan derin bir bakış var kitapta. Özetle okuyun, okutun. Barışın insanlığı aydınlattığı, özgürleştirdiği hoş bir anlatım tarzı. Yazarımızı kutluyorum. En kısa zamanda diğer eserini de okumayı umuyorum.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon