12 Nisan 2016 Salı

* RÜZGÂRA DOĞRU KOŞANLAR * EYŞAN UTKU * * KANES YAYINLARI *





Manik depresif bir kadının delirmemek için verdiği büyük mücadele, bir kısrakla olan içten dostluğu.
Bu kadına her şeyini adamaya hazır, tutkuyla seven bir erkek.
Kadınlar ve erkekler; kısraklar ve aygırlar...
"Yaşlı adam gülümsemişti.
"Bir saguaro delik deşik edilebilir, oyulabilir, devrilebilir, ezilebilir; ama yine de yaşar, yine de hayat veren suyu depolar, yine de yabanıl bir şekilde büyüyüp kendini onarır."
"Genç adam içli bir melodi çalan sokak şarkıcılarının yanına gitti ve önlerindeki gitar kutusuna hatırı sayılır bir miktarda bahşiş bıraktı : "Elbet güneş bir gün bizim için doğacak!" dedi.
"Ah hayat! Bunca atıp tuttuktan sonra bile sana inanıyorum. Hâlâ rüzgâra doğru koşuyor, ruhlarla dans ediyorum..."
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 208

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Kanes Yayınları


KİTAP YORUMU

Küçük yaşta dedesinin hediyesi olan kısrak ile tanışan Tauna kısrağının ismini Fıstık koyarak birlikte büyürler ve en kötü günlerini birlikte atlatırlar. Manik depresif bir kadının ayakta kalma çabası. Mutsuz bir evlilik sonuca erkeklere olan güvensizliği ve aldanışları.
Kitap da en çok sevdiğim bölüm genelde bazı erkekler problem olduğu zaman kaçarlar. Oysa bu kitaptaki kahramanımız Nejat Tuana’ya olan büyük aşkı ile bütün sorunlarını çözecek ve mutlu bir evliliğe adım atacaklardır. Kitap umut vaat ediyor. Kitap dan öğrendiğim çok öğreti var. Mesela her ne olursa olsun vazgeçmememiz gerektiğini, gerçek aşk varsa olmaz denilen tüm sorunların huzur ile kendiliğinden çözüleceğini  anlatıyor. Kitabın dili oldukça akıcı yine 1 günde bitirdiğim kitabım.
İnsanlara bakış açısını bir kısrağın gözünden okuyacaksınız. Atlar hakkında da bilgi veren değerli yazar özgürlüğün önemine değinmiş. Yazmanın ve kitap okumanın terapi olduğunu kitap da bir kez daha gördük.

Değerli yazar Eyşan UTKU’ya değerli kitabını benimle buluşturduğu için teşekkür ediyorum.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon