12 Mayıs 2020 Salı

PİNHAN/ELİF ŞAFAK


 Pinhan

Yazar: Elif Şafak
kitap sayısı:232
Elif şafak’ın ilk kitabı olan bu eserin ilk basımı, 2009 yılında yayımlanmıştır. Yazarın ilk eseri olma özelliğini taşıyan bu kitabın kapak tasarımı Uğurcan Ataoğlu, kapak resmi Mercan Dede’ye aittir.


Elif Şafak bu kitabıyla 1998 yılında Mevlana Büyük Ödülü’nü kazanmıştır.


Yazarın ilk romanı olan bu eserde tasavvuf  teması işlenmiştir. İstambul’a gelen bir derviş aracılığıyla eski İstanbul yaşamını anlatan yazar, yüzlerce yıl önceki insan aklını ve ruhunu meşgul eden düşüncelerin, bugünden pek farklı olmadığına dikkat çekmiştir. Yazarın hikayelerde zaman zaman Arapça ve Farsça kelimeler kullanması hikayeleri daha gerçekçi kılmıştır. 

kitap yorumum: Pinhan yazarımızın ilk romanı olmasına rağmen çok başarılı buldum. Tasavvuf bilgilerinde yer alması kitabı daha güzel bir yere taşımış. Aynı zamanda fantastik bir tat katması kitabı daha okunur ve heyecanlı kılıyor.
Kitabın konusu ise çocuk yaşta Dürri baba Tekesinde kalmaya başlaması ve sonunda derviş olmasını anlatıyor. Çift cinsiyetli dervişimiz Pinhan'ın hayal dünyasını okurken olağandışı hayal dünyasını, sokağını hayal ediyorsunuz. Bazen Pinhan oluyorsunuz, bazen kendi kimliğinize bürünüp sorguluyorsunuz. Cinler, üç memeli kadınlar , insan ve hayvan konumunda varlıklar ve daha benzeri, çift cinsiyetli kişiler .
#alıntı
İnsanları uzaktan seyrederken, onlara her zamankinden yakın olabilirsin...

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon