9 Kasım 2019 Cumartesi

Ama Günah Kırmızıdır Yazar: Elizabeth George Yayınevi : Epsilon Yayınevi - Roman Dizisi


Ama Günah Kırmızıdır

Yayınevi :

Epsilon Yayınevi - Roman Dizisi


Karısı Helen'in korkunç bir şekilde öldürülen Başdedektif Thomas Lynley, haftalarını tek başına Cornwall'ın kasvetli ve engebeli sahil şeridinde yürüyerek geçirir. Ancak ne kadar yürürse yürüsün, ne kadar yorulursa yorulsun karısının ölümünü unutamamaktadır.

Yürüyüşünün kırk üçüncü gününde Lynley, bir uçurumun aşağısında genç bir adamın cansız bedenini bulur. Bu olayda önce tanık, sonra bunun bir cinayet olduğunun ortaya çıkmasıyla şüpheli olur ve nihayetinde Lynley, cinayeti çözmeye çalışan dedektife katili bulmasında yardım etmeye başlar. Ancak bu küçük kasabadaki sırlar çok karanlıktır ve çok eskilere uzanmaktadır. Lynley'in dikkatle planlanmış bu cinayeti çözebilmek için acısını arkasında bırakması şarttır.

"Fevkalade… Zeki, şaşırtıcı, seksi, eğlenceli."
-Washington Post-

"Bir kere okuyunca Elizabeth George'un anlatımına kapılmamak çok zor."
-USA Today-
(Tanıtım Bülteninden)


Kitap sayısı: 679
Kitap Yorumum: Polisiye bir türü kitap. Karısı öldürülen Thomas o kötü dönemi atlatmak adına sürekli yürüyebileceği yerlerde tek başına yaşama kararı alır ve uygular. Macera zaten buradan sonra başlıyor. 43. günde başka bir ceset bulması ile işler iyice karışır ve birde önünde kendini temize çekmesi gereken bir cinayet daha vardır.
Konu aslında çok güzel olmasına rağmen kitaba adapte olmakta oldukça zorluk çektim diyebilirim. Kitaptaki isimleri çok karıştırdım. Kitabın puntoları oldukça minik ve okurken ciddi zorlandım. İnatçı bir yapım var illa ki başladığım kitabı adapte güçlüğü çeksem de bitirmeliyim. :) Nihayet bitti ama bence çevirisinde bir sorun var. Yoksa Polisiye olup da bu kadar sıkıldığım bir kitabı hatırlamıyorum daha  önce.
Zorlu kitapları okumayı sevenlere tavsiyemdir.
Ama yayınevleri de puntoları sırf kitabın sayısı artmasın diye bu kadar minik yapmayın derim.
DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon