31 Ekim 2017 Salı

* NİRENGİ * ŞİZEN ERSOY * CİNİUS YAYINLARI*



* NİRENGİ * ŞİZEN ERSOY * CİNİUS YAYINLARI*
"Rüya zamanda her şey olabiliyor ama..." demiş küçük kız. "Şu anda bir rüya görmüyor olduğumuzu nereden bilelim?"
"Bak edepsize..." diye gülmüş teyze. "Şimdi sana bir çimdik atayım da gör bakalım rüyada mıyız? Gerçek mi?"
"Fark etmez." diye cevaplamış küçük kız.
"Rüyada da canımın yandığı çok oluyor. Elimi uzattığım şeylere dokunup, yağmurda ıslanıp düştüğümde dizimin acıdığı, hatta kanadığı oluyor. Ve olaylar geçmişten geleceğe sıralı olmadığı için nedenler ve sonuçlar da birbirini takip etmiyor.” (Sayfa 63)

İlahi Sabit bizim değişmeyen, sonsuzdaki aşk parçamızdır. Genellikle bir insana atfetsek de onu, bu insanın adı sabit değil konumu sabittir. Bazen bir sevgili, bazen bir yoldaş ya da başka başka formlarda çıkar karşımıza. Nirengi noktamızdır sabitimiz, bulunduğumuz yeri gösterir, kaybolmamamızı o sağlar rüyada.
Sonsuzun içinde döner dolanır buluşursun İlahi Sabit'le. Bilirsin, tanırsın, paralellerde, dünyada eşkerede, her nerede olursan ol, gördüğünde demirlenirsin.

KİTAP YORUMUM
Yazarımızın kalemi ile ilk kitabı FARKINA VAR isimli eseri ile tanımış gerçekten de kaleminde farklılık beni kendisine çekmişti. Hayatın anlamını sorgulayan ruh yolculuğunda tadına doyamadığım ilk eserinden sonra NİRENGİ ile tanıştık. :)
Rüya mı gerçek asıl olan yoksa hangisi rüya yaşadıklarımız derken kitabın içerisinde buldum kendimi. Korkularımızın bizleri yönlendirdiği yaşadıklarımızı  farkında olmadan seçtiğimiz zaten bilinen bir şeydi. Yazarımızın kalemini sevmem de başka etken ise, sripütüel alanlara ilgi duymam ve bilinçaltına ve rüyaların şifalandığın da hayatımızı düzenleyecebileceğimize olan inancımdır.
Aslında hepimizin tek derdi var mutlu, sağlıklı olabilmek. Bunu nasıl yapmak istediğimiz önemli olan.
Belki de hepimiz hayatımız da olağandışı olaylar yaşıyor ve ya dile getiremiyoruz ya da anlamlandıramadığımız için analizini yapamıyoruz.
Yine Şifalanan hayatları okumayı seviyorum içim mutluluk ile doluyor. Mutluluğa götüren eserlerin beni de şifalandırdığını düşünüyorum.
Değerli yazarım Şizen ERSOY'a eserini bana okuma imkanı verdiği için teşekkür ediyor okurunuz olarak yeni eserleriniz de buluşmayı diliyorum.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon