8 Aralık 2016 Perşembe

-AYŞEN AYDOĞAN-YABANCILARLA KONUŞMA-

-AYŞEN AYDOĞAN-YABANCILARLA KONUŞMA-

Nermin pek çok defa rüyalarında gördüğü o eski evi hatırladı. Karanlık, gıcırtılı merdivenleri ürperrek indiği, el yordamıyla duvarlara tutunarak çıkışı aradığı ve ayağının yerde duran yumuşak bir şeye çarpmasıyla donup kaldığı, terler içinde uyandığı o rüyayı hatırladı. Belki de şu fenerler ve dışarıdan gelen soluk ışık olmasaydı kendini o rüyada sanabilirdi.

"Pıt Pıt" Oya kulağına damlayan kanın hızlanarak akıntıya dönüştüğünü ve kulağına dolmaya başladığını hissediyor. Bu defa gözleri bağlı değil, karanlıkta üzerine doğru eğilmiş bir kütle görüyor. Kanayan kütleyi seçmeye çalışıyor. Ama yüzünü yukarıya çevirirse kan yüzüne gelecek daha kötü. Midesi bulanıyor, öğürüyor birkaç kere. Sonra yine tüylerini ürperten o sesi duyuyor. Boğuk, genizden gelen bir erkek gölüşü "Bekle, bekle küçüğüm..." diyor.


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 114

Baskı Yılı: 2010


e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 122

Baskı Yılı: 2010


Dili: Türkçe
Yayınevi: Siyah Beyaz


KİTAP YORUMUM

Kitabın türü korku-gerilim. Nermin rüyalarında gördüğü kabusun bir gün çıkacağından korkar iken  kendini psikiyatri de bulur ve başından geçenleri anlatır. Teşhis konulmaması onu daha da huzursuz eder. Rüyasında gözleri kapalı sert bir zeminde ağzına dolan kan ile kendine geldiğini ve her seferinde katilin sesini duyup tam yüzünü göremediğini düşünür. Ama en son rüyasında katilin yüzünü görür ve daha da anlamsızlık hisseder, endişeleri artar. Endişelerinde haklıdır aslında. Gün gelir kaçırılır ve rüyası gerçek olur. Hayatının aşkı ile kaçırılan Nermin acaba oğlunun da kaçırıldığını düşünürken kendini ve sevdiklerini kurtarmak uğruna ne kadar ileriye gidecektir.
Kitaptan öğrendiğim ders şu; her zaman sınırlarımız zorlandığında normalde yapmayacağımız şekilde bizler de kendimizi ve sevdiklerimizi korumak uğruna şiddete başvurabiliriz. Bu kaçınılmaz bir durumdur. Gerilim sevenlere tavsiyemdir.



DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon