11 Mayıs 2016 Çarşamba

-TUĞÇE SARGIN – AŞK MUTFAĞI – -İNDİGO KİTAP-




Özgür olmak için gittiği diyarlarda bambaşka bir aşka tutsak olan bir menekşenin hikâyesi…

Hayallerini gerçekleştirmek için ülke ülke gezen Menekşe, özgürlüğünün tadını çıkartırken mutfaktaki hünerlerini de geliştiriyordu, ta ki İtalyan mutfağıyla tanışana kadar…

Burada lezzet çoktu ve iddialı olmak gerekirdi, Menekşe de öyleydi. Bir çiçek gibi özgür, güzel ve iddialı… Menekşe İtalyan mutfağından gelen kokulara daha fazla dayanamadı… Güzelliği, zekâsı ve özgürlüğüne düşkün Menekşe La Rossa'nın ne demek olduğunu anlamak istiyordu, bu koku onu cezbetmişti, artık mutfağa girme vakti gelmişti. Hem de bu yalnız ve garip adamla…
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 320

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: İndigo Kitap

KİTAP YORUMUM

Kariyer yapmak isteyen Menekşe, bir gün hayatının aşkı ile tanışır ve kariyeri ile sevdiği adam arasında tercih yapmak durumunda kalır. Hem kendini yetiştirmek istediği mesleğini hem de hayatının aşkını çok sevmektedir. Sürekli ikilemde kalan Menekşe acaba Hangi taraf ağırlık basacak ve hangi tarafı seçecektir.
Bazen gerçekten sevmez insan kendine ait de bir dünyası olsun ister. Fazla mutluluk arasındaki boşluk bocalatır. Bu kitabında tabi ki bana öğretileri oldu . Dili oldukça akıcıydı kitabın. Aldığım öğretiler ise önce önceliklerimizi belirlememiz lazım ve o yolda eğer bizi sevenler varsa zaten beklerler. Ama gerçek bir aşk yoksa zaten beklemeyeceklerdir. Evlilik ayrı bir dünya ama sanırım birey olduğumuzu unutmamamız lazım. Yoksa eşimin dünyasında mutsuz olur ve o evliliği sürdüremeyiz. Kimse, kimse için zaten kariyer anlamında fedakarlık yapmamalı. Yapılırsa bilinçaltı öfkeyi oluşturur ve ister istemez karşı taraf suçlanır. Önemli olan evlilikler de ortada buluşabilmek yada saygı duyabilmek. Menekşe verdiği kararı sorgularken finalde ise tekrardan farklı bir karar alarak birey olmanın ne kadar önemli bir şey olduğunu, ne kadar büyük aşk olursa olsun öncelik aslında bizi biz yapan şeyler olduğunu ve önce kendimizi mutlu etmemiz gerektiğini çok güzel anlatılmış.
Bu kitapta hem öğretiler var, hem büyük bir aşkın sarhoşluğu  hem seçimlerin önemi. Okurken bir şeyler öğrenmek isteyen herkes okumalı. İster istemez kahramanın yerinde olabilirdik diyebiliyorsunuz.

Değerli yazar Tuğçe SARGIN’a bu değerli eserini benimle buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Bence bu kitap seri olabilir yine finalde insan ister istemez geriye bir dönüşüm istiyor. Okurunuz olarak aslında bunu istiyorum sizden. Kaleminiz daim olsun.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

1 yorum:

Unknown dedi ki...

yorumda kitabın kendisi gibi güzel olmuş.Hem yazarın hemde sizin yüreğinize sağlık.

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon