14 Mayıs 2016 Cumartesi

-HATİCE ÜZGÜL –ŞAHMERAN-EFSANENİN ADI- -PORTAKAL YAYINLARI-





Düşmanlarının ortaya çıkardığı bir efsanedir Şahmeran.
Yarısı yılan, yarısı insan…
Yarısı mazlum, yarısı bilge…
Yarısı yaralı, yarısı pişman…
Dostunun ölümüne neden olduğu, katilinin ölümsüz kıldığı bir gerçek efsanedir! Siz deyin "hayal gücü", ben diyeyim "insanoğlunun en gerçek yanı". Dostluk ve husumetin, ihanet ve pişmanlığın çarpıştığı bir dünyada, şimdiye kadar anlatılmamış kimliğiyle karşınıza çıkıyor Şahmeran...
Aslında ilk günden biliyor ölümünün kimin elinden olacağını. Ama yine de anlatıyor bildiği her şeyi... Âdem ile Azazil'den, Hâbil ile Kâbil'e; Nuh Tufanı'ndan tövbenin gücüne kadar… Yalın bir dille, bilgece ve cesaretle... Manevi bir boyuttan hem tanıdık geliyor anlatılanlar, hem de yeniden öğretiyor; sevmeyi ve sevilmeyi! Ve okuduğunuz her şey size yepyeni bir efsanenin kapılarını açıyor. Hatice Üzgül'ün kalemiyle bir efsane-roman üçlemesinin ilki; Efsanenin Adı Şahmeran.
(Tanıtım Bülteninden)
Sayfa Sayısı: 192
Baskı Yılı: 2016
Dili: Türkçe
Yayınevi: Portakal

KİTAP YORUMUM

Şahmeran aslında bana göre bir insanlık hikayesi. Gerçek olabileceğini düşünerek okudum. Misyonu olan bir kitap kesinlikle. Yaradana göre hiçbir şey imkansız değildir. Şahmeran aslında Cansab ile birlikte bizleri de hikayeleri ile eğitiyor. Hayata bakış açımızı daha netleştiriyor.
Kitabın bana öğretileri çok oldu. Bunlardan bazıları bazen dost sandığımız düşman, düşman sandıklarımız dostumuz olabilir. Başka öğretisi ise, bazen ihanet öyle bir şeydir ki önüne geçemeyiz. Bunu bize yapılan iyilik olarak algılayıp kötülük yapılabilir. Bazen iyilik yaptığımız kişiler tarafından ihanete uğrarız. Birde eski düşman  galiba asla dost olmuyor. Yani Yaradanın bizlere sunduğu bir kader var bazen onu değiştiremeyebiliriz. Bu efsane de bunu iyi anlıyoruz. Bizim için şer sandığımız şeyler hayır, hayır sandıklarımız da şer olabilir.

Değerli yazar Hatice ÜZGÜL’e eserini benimle buluşturduğu için teşekkür ediyorum.




DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon