30 Temmuz 2020 Perşembe

Meter Tavşan Deliği Selahattin Şimşek , Ebubekir Uğur UYANIŞ YAYINEVİ


Meter
Tavşan Deliği

Selahattin Şimşek

,               

Ebubekir Uğur

UYANIŞ YAYINEVİ

sayfa sayısı: 128

 “Bir rivayete göre; dünyada bir çocuk gülümsediğinde bütün evrendeki diyarları huzur ve güzellikler kaplarmış. O çocuk üzülüp bütün kalbiyle yardım dilediğinde ise onu dünyada var olan kötülük ve çirkinliklerden koruyup tekrar mutlu etmek için bir doktor yıldız dünyaya inermiş. Çünkü aslında çocuklar da yeryüzündeki en parlak yıldızlarmış…”
Çıkmak üzere olduğunuz bu yolculukta; dahi bir çocuğun, evrende var olan farklı diyarlardaki zorlu maceralarına şahit olacaksınız. Bu diyarlarda arkadaşlarıyla en zorlu görevleri; cesareti, kalbinden gelen samimiyeti ve eşsiz zihinsel gücü ile nasıl başardığını merakla ve zevkle okuyacaksınız.

 

KİTAP YORUMUM: Bazen dünyada çözemediklerimizi hasta zannederiz. Oysa her çözemediğimiz insanın bizim bile bilemediğimiz uçsuz, bucaksız bir dünyası vardır. Belki de onların gücüne bizler huzur içinde yaşıyor ama fark etmiyoruz. Meter 'de öyle özel çocuklardan birisi.

İnsanı bambaşka diyarlara götüren hoş bir çocuk kitabı olmuş.

Güneş ile konuşan, odasındaki eşyaların ruhunu görebilen, kart postalı ile uçsuz bucaksız diyarlara giden, güneş ile sohbet edebilen ve daha çok fazlası bekliyor bu kitapta.

Bazen siz değilsinizdir farklı olan, yaşadığınız yer ve kişiler doğru değildir. Fantastik çocuk kitabı ama ben böyle olağandışı şeylere çok inandığım için bana çok olmayacak bir şey gibi gelmedi. Hem çocukların hem de büyüklerin okuyabileceği, insanlara daha empati ile yaklaşabileceğimizi anlatan bu eseri mutlaka okuyun derim.

Yazarın okuduğum 4. eseriydi. Tüm kitaplarını çok sevmiştim. Yazarımızı doğaya olan önemi eserlerinde yer verdiği için ayrıca mutlu oldum.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon