14 Nisan 2017 Cuma

*BURÇAK YÜCE *SON RÜYA*İKİNCİ ADAM YAYINLARI*



*BURÇAK YÜCE *SON RÜYA*İKİNCİ ADAM YAYINLARI*
Bir kelebeğin kanat çırpması nasıl ki başka ülkedeki herhangi bir sandalın batmasına sebep olabiliyor ise, içten gelen bir tebessüm, aşkla yapılan bir dua kim bilir neleri tetikleyebilir, ileri vadede olacak olayları nasıl şekillendirebilirdi?

Güzel Rüya da artık sevimli kardeşi Yusufçuğun dualarıyla mı bilinmez, bir bilinmezlik içinde hayatını idame ettirirken bir şeylerin ters gittiğini hissediyor, hayatın manasını çözmenin, insanca yaşamanın yollarını arıyor, bu sırlarla dolu inişli çıkışlı yaşamında ilginç hâlleri deneyimliyordu.

Peki, Rüya esasen rüya gibi bir anda sona erecek bu hayal âleminden gerçekliğe nasıl uyanacaktı? Gelin beraberce Rüya'nın son rüyasına eşlik ederek ardında sırlar barındıran kapılarını birlikte aralayalım.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 272

Baskı Yılı: 2016

KİTAP YORUMUM

Bazen okursunuz da hani yorum yapmakta zorlanırsınız. Böyle bazı değerler vardır ki anlatılmaz, yaşanır. Böyle bir kitabı sizlere elimden geldiği kadarıyla yorumlamaya çalışacağım. Damakta tat bırakan nadir eserlerden birisi.
Kitapta Çekirdek bir ailenin (anne/baba/2 çocuk) yaşadıkları anlatılıyor. Bir kere o ailede yaşayan her birey çok şanslı bana göre ve herkesin sahip olmak istediği anne/baba ve kardeşe sahipler. Maneviyatını kaybetmemiş bunu çocuklarına aşılayan,okutan boş zamanlarını ailesine ayıran ve onların her anlamda eğitilmesini sağlayan ve çalışmalarına rağmen her zaman kaliteli vakit geçiren insanlar.
Kitapta aynı konu bir kaç yönü ile ele alınarak hangi durum oluşsa hangi durum olurdu çok güzel irdelenmiş. Bu dünya da imtihan içinde olduklarını bilen ailenin her bireyi kendi üzerlerine düşen görevleri fazlasıyla yerine isteyerek azimle getirmişler.
Rüya o ailenin imtihanı oldu. Temelinin doğru atılması Rüya'nın yanlıştan dönmesine ve hakka yönelmesine yol açtı. Rüya tam zamanda ailesine hak ettiği gibi kavuştu. Kitabın bana öğretileri çok fazla ve okuyan herkes için böyle olduğunu düşünüyorum.
-Aile de kaliteli vakit geçirmenin önemi, Çocuklara maneviyatı aşılamak.
-Mutlaka eğitim almalarını sağlamak.
-Kitap okumak ve bunu çocukların önünde yaparak teşfik etmek.
-Çocuklardan birisi hata yapsa bile asla yüzüstü bırakmamak, her ne olursa olsun sahip çıkmak.
-Manevi miraslar bırakmak. ( eğer böyle olmasaydı Rüya asla kendini toparlayamaz ve ayakta kalamazdı. Rüya okuyamayan mesleği olmayan, maneviyatı gelişmemiş birisi olsaydı asla o hatayı doğruya çeviremezdi)

İtiraf ediyorum normalde okula giderken de fizik dersini hiç mi hiç sevmezdim ama o zamanda öğretmenin önemini bilir ve çocuklarının başarısının aile bir yana doğru öğretmen olduğunu o zamanda bilen birisi olarak yeni fizik öğretmenimiz geldiğin de notlarımın yükselişe geçmesi ile anlamıştım. Kitapta yine doğru öğretmen ile Fizik dersini nasıl eğlenceli hale getirerek  doğru, başarılı öğrenciler yetiştirildikleri anlatılmış. Tabi ki zaman kavramı çok güzel anlatılmış. Asıl Rüya'nın bu dünya olduğunu zaman zaman bende düşünmüşümdür. Şöyle söyleyeyim kitabı bitirmiş olmama rağmen halen kafamda konunun dolaşması ötealem,ölüm kavramlarına bakış açım korkularım onarıldı bir nevi diyebilirim.
Bu kitap bana özetle çok çok iyi geldi. Mutlaka herkesin okuması gereken bir eser. Yazarımızın kalemini çok sevdim. Herkesin anlayacağı şekilde yazılmış yalın dili daha da değerli kılıyor.

Yazarımıza ait, Hz.Muhammed S.A.V İle Salkım Söğüt Gölgesinde ve Bir Fizikçinin Gözünden Din ve Bilim eserleri de vardır.


Yeni eserlerini sevgiyle piyasaya çıkmasını bekliyorum.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon