8 Nisan 2017 Cumartesi

*AŞKTAN ÖTE AHHŞK * DEVRAN TIĞLI * POSTİGA YAYINLARI *



*AŞKTAN ÖTE AHHŞK * DEVRAN TIĞLI * POSTİGA YAYINLARI *
 Hani bavulunu toplayıp, her şeyi ardında bırakıp da gitmek istediğin o uzak diyarlar var ya… Ben seni oralara, orana götürmeye gelmişim... Masallarının ülkesine, kaybettiğin düşlerine, kırılmış hayaller
ine geri götürmeye gelmişim… Hep birini beklemişsin, belki bir mucize. 'Biri de bana dokunsun, tüm içtenliğiyle gülümsesin yüreğime' diye beklemekle geçmiş ömrün. Dokunmak şöyle dursun yaralamışlar. Hep koşulsuz güvenmenmiş, çok sevmenmiş hak etmediklerini yaşamana sebep olan. Değişmek zorunda kalmışsın. Böyle çıkmamışsın oysaki yola, biliyorum. Öylesine güzelmişsin ki… Hep vermişsin, alamamışsın. Kendini bile… Ne çok yıpratmışlar içindeki o tertemiz insanı. Dünyanın aslında merkezi olduğunu, ne kadar özel olduğunu unuturmuşlar. Ben seni senden alıp önce, silkeleyip de üzerindeki tozları, o güzelliklerini yine sana vermeye gelmişim. İçindeki örselenmiş o çocuğun yaralarını sarmaya gelmişim. İzin verir misin, yüreğine dokunmama? Benimle gelir misin, sonsuza?

"Ahhşk pembe aşk romanlarından değil asla. Psikolojiden felsefeye, edebiyattan fiziğe kadar çok farklı alanlarda insana ufuk açan, düşündüren bir roman. Saf, sevgiliye dokunulmadan da mesafelere ve zamana nasıl dayanabileceğini gösteren, Fuzuli'yi kıskandıracak bir aşk. Divan edebiyatı kadar derin ve düşündürücü, halk edebiyatı kadar sade ve samimi, dünya klasikleri kadar da hoş bir tat bırakıyor insanda. "
-Seda Özdemir (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni)-
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 360

Baskı Yılı: 2016
KİTAP YORUMUM
Kitabın 1. serisi AHHŞK devamı olan seri kitapta Nefes ile ayrılığın ardından Behran'ın iç hesaplaşmasını yine karakter çatışmasını ve insanların gerçek yüzünü görebilmesi adına her şeyini kaybetmesini anlatıyor. İnsanlara zarar vermemek uğruna mesleği bile kaybeden Behran acaba hayatının aşkı olan Nefes'ten vazgeçebilecek mi? Tahmin ettiğiniz gibi duygusal sahnelere rast geliyorsunuz. Behran'ın her şey bitti iki nokta var kitapta. Her ikisinde de maneviyatına sığınması yani Yaradana sığınması ve koşulsuz her şeyin bir nedeni olduğuna inanması ona güç verecektir. İnanılması güç iki noktaya parmak basmış yazar. 1. akıllı kadınlar çoğu erkekleri rahatsız eder diye ben şahsım adına düşünürken ki böyle bilinir genelde Behram aşkı zekasına aşık olduğu kadında buluyor. Erkekler hayatında birisi olmadan yaşayamaz tezini yine 2. seride çürüten yazar yine bir erkeğin eğer gerçekten aşık olursa ona ihanet etmemek adına laf olsun diye hayatına birisini koymaması taktir edilecek bir durum kesinlikle.
Kitabın devamını sevgiyle bekliyorum. Bence de bazen son sandığımız şeyler mutlulukların eğer gerçekten istersek akıl mantık dışı bile olsa devamı geleceğinden inananlardanım. Kaleminize sağlık diyorum.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon