22 Ocak 2017 Pazar

-AZMİN ZAFERİ/ASIM KOPUZ/BANU KOPUZ/ARES KİTAP-

-AZMİN ZAFERİ/ASIM KOPUZ/BANU KOPUZ/ARES KİTAP-
Bir insanı zafere götürenin yalnızca çalışmak ve pes etmeden denemek olduğunu söyler büyüklerimiz. 999 kere yanılsan da, 999 kere yenilgiye uğrasan da bininci denemeyi yapmaktan geri durmamanın gerektiğini anlatırlar bizlere. 

Ancak bu şekilde ulaşmak istediğimize ulaşabileceğimizi öğütlerler. Her denemeden bir ders çıkararak, her birinden bir şey öğrenerek, her yenilgideki hataları fark ederek yola devam edenler zaferi ve başarıyı göğüslerler. 

İşte Asım Kopuz'un hatıralarından oluşan bu yazıların arasında da bunu çok açık bir şekilde göreceksiniz. 

Çünkü O'nun deyimiyle sadece "çalışmak, çok ama çok çalışmak" insanı başarıya ve zafere götürebilir.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 48

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Ares Kitap

KİTAP YORUMUM
Kitapta Asım Kopuz yani  sürekli çalışarak başarıya ulaşan fakir doğmuş sonra babası erken yaşta ölen sürekli kendi işini kurma hayali kuran aslında başarısının tesadüf olmadığı sadece riskleri göze alarak başardığı gözlenen bir güzel insanın hikayesi anlatılıyor.
Hani deriz ya şu nedenden dolayı olmadı. Bu kitabı okuduğunuz da sizin öyle bir şansınız olmayacak. Çünkü yokluğun dibine vurmuş bir hayattan sadece evlendiği hanım ile ve çocukları ile el ele vererek çalışarak çocuklarına da en büyük sermayesi çalışma yeteneğini bırakan Asım bey hepimize örnek bir insan olmuştur.
Kitaptan öğrendiğim ders ise;
-aile de işbirliği yapmanın aynı fikre sahip olmanın önemi.
-Başarmak için risk göze almanın önemi,
-Başarısız olduğumuz da pes etmemenin önemi,
-Sevginin, aile de saygının önemi.
Hem aile yaşamını hem de iş yaşamını başarılı bir şekilde yöneten Asım bey başarısızlığa hayatında yer bırakmamıştır. Çalıştığımız da kötü düşüncelere, vesveseye hayatımız da yer yoktur.
Güzeldi keyifle okudum.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon