30 Ağustos 2016 Salı

BEN HER AVNİ’DEN BİRİSİ ÖLDÜĞÜNDE ACISINI YÜREKTEN HİSSEDERİM



Bir yıldız daha kaydı sahneden. Naşide Göktürk sadece medyadan tanımış olsam da acısını şu an yürekten hissettiğim nadir insanlardan birisi. Neden bilmem şu an aşırı üzgünüm. Ben tedavi görürken yurt dışında yaşayan sadece 1 kez görebildiğim can kuzenim öldüğünde de çok üzülmüştüm. Saçına tekrar kavuşmadan ölen her Avni(kanser) vakasında aşırı üzülüyorum. Bu hastalığı yaşayanlar bilir ancak kendini özlemenin ne demek olduğunu. Saçınızın her telinin kıymetini bilin. Şekilci insanlar acaba hastalandıkların da Avni hastaları gibi ayakta kalmayı başarabilecekler mi? Sanmıyorum çünkü bazı insanlar olaylara sadece görüntü çerçevesinden bakıyorlar. Oysa Avni olan her bireyin tek amacı o saniyeleri atlatmaktır. Yoksa güzelleşiyim gibi kaygıları yoktur. Onlar kendilerini özledikleri için normale dönmek isterler birde maalesef kötü insanların negatif enerjilerini üzerlerine çekmemek için isterler bunu.
Neden Avni hastalarına ya da sizden olmayan herkese böyle korkunç güya üzülüyormuş gibi bakıp bir ton soru soruyorsunuz insanlara. Onların ne hissettiğini düşünmeden. Sizin gibi şekilci kişiler yüzünden topluma uymayan her görüntü yalnızlığı seçiyor ve evden dışarı çıkmıyor. Tıpkı benim tedavi süresince hastane dışında eve kimseyi almadığım ve asla dışarı çıkmayı redettiğim gibi.
İnsanlar Avni niye olur biliyor musunuz? Hayatlarına baktığınız da affedemeyen, kötü insanlar ile bir türlü aynı havayı tenefüs etmeyi öğrenemeyen insanlar Avni olur. Bu yüzden tedavi süresince affedebilmek iyileşmeyi hızlandırır. Aslında tek şifa sana kötülük yapanı affetmek ve hayatından çıkarmaktır. Bunu başaramayan her birey ya iyileşemiyor ya da tekrar metasdaz oluyor yani hastalık yenilenmiş oluyor.
Yine Avni olan bu kişilerin hayatlarına baktığımız da maalesef aşırı duygusal yapıları olduklarını görürsünüz. Emin olun %90 kısmı iyi insanlardan çıkıyor. Tabi ki her insan Avni olacak diye de bir şey yok ama kimisinde diyabet, tansiyon olur üzüntüden. Kimisin de de Avni rahatsızlığı.
%10 kesimi ise niye Avni olur biliyor musunuz? Bu rahatsız olan kişileri kınayarak, onların rahatsızlığı ile dalga geçerek, işlerinden atarak, attırarak, o dönemi rahat geçirmesi gerekirken aksine zorluk çıkartan özetle ah alan kişilerden oluşur.
Hastalanmaktan çok insanların davranış biçimleri yorar insanı tedavi süresince. Lütfen artık bilinçlenelim. Acımayalım kimseye. Yani insanlar hastalanınca uzaylı falan olmuyorlar, hala insanlar. Acıyacağınıza yardımcı olun, dua edin. Hadi bunları da yapamıyorsanız fenalık yapmayın. Mümkünse o gözlerinizi dikip hem gözleriniz ile hem de diliniz ile taciz etmeyin insanları. Ya sevin bu insanları yürekten, kucaklayın ya da yorum dahi yapmayın.
Bıktım şekilci, çirkin yürekli insanlardan. Bugün bu yazıyı yazmama neden olan sevgili değerli insan Naşide GÖKTÜRK’ün ölümünü duymuş olmamın verdiği üzüntü. Yıllar önce bir programda kendisini izlemiştim ve çok duygusal bir yapısının olduğunu anlattıklarından anlamıştım. Kim bilir ne yaşadı da ölümü seçti ve iyileşmek bilinçaltında istemedi.
İnsanlar ölüm ile pençeleşirken tek istedikleri ağrılarının dinmesi bir an o dönemi atlatmaktır. Yoksa oran alındı mı? Burana bir şey oldu mu? Fiziğin zarar gördü mü diye  soran meraklı kesim merak etmeyin kınadığınız ve bu insanları üzdüğünüz için hepiniz sıra ile bu süreci yaşayacaksınız. Milletin hayatını merak edeceğinize gidip yararlı bir şeyler yapmaya çalışın.
İnsanların bir gün Avni’yi grip gibi yenmesini ve diğer negatif insanlarında bilinçlenmesini Rabbimden diliyorum.

Dipnot: Bu yazım bugün öldüğünü öğrendiğim de anlık derin üzüntü ile yazdığım için sevgili Naşide GÖKTÜRK’ün anısına ithaf etmek istiyorum. Rabbim rahmet eylesin. Sevenlerine sabır ihsan eylesin. Bir yıldız daha kaydı.


DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon