21 Nisan 2016 Perşembe

* HANKÂH * ÖMER FARUK İSPİR * EMRE ŞANLI * * EFTALYA KİTAP *




Balık Tapınağının Azizleri Hankâh

Balık Tapınağı, güçlü ve gnostik bir tarikattır. Tanrı Dagon ve Hıristiyanlık bunlar için ne anlam taşımaktadır. Amaçları nedir?Bunların en ciddi yerli rakibi Hankah, nasıl kurulmuştur? Kenan özden, Hankah ilişkisi nedir?
Ömer FARUK Ispir ve Emre Şanlı adında ki İki genç ve yetenekli yazarın elinden çıkan Hankâh, Sufist-Polisiye türünde bir roman. Bize bu iki gnostik güç arasındaki kıyasıya mücadeleyi anlatıyor. Günümüz dünyasında olan bitenlerle bire bir karşılığı olan bu mücadelede her türlü gizemli usül, yordam ve araçlar kullanılacaktır. Vesica Piscis, iç içe geçmiş iki dairenin sırrı, rünik sembollerle tayyi mekân edenler, ülkemizde iç karışıklık için uykuda bekletilen Anarko Hücreler, gizli silah depoları, ortaya çıkması halinde Vatikan'ı kökten sarsacak olan eski bir İncil nüshası, Bağdat Muhafızları, Alanya Kalesi ve İstanbul'un dehlizleri...
Hankah, Balık Tarikatını çökertmeyi başarabilecek mi? Gizemli İncil'in sırrı herkesin malı olacak mıdır? Dünyanın Kültür ve Gnostik başkenti olan İstanbul'da geçen nefes kesici bir serüven
Sadık YEMNİ



KİTAP YORUMUM
Polisiye kitap severler için tavsiye edeceğim bir kitap. Akıcı ve eğlenceli ilerliyor. Şu sıralar polisiye okumaya başladım.
İçeriğini dolu dolu ve heyecanlı aynı zamanda korkutucu. Üç harfliler, ifrtirlerden bahseden hatta gördüğümüz sahneler var ki çok korkarım. Kitapta bunlarla savaş sahneleri var görsem bayılırım herhalde. Onlar ne öyle. Çok ilginç güçleri olan insanlar var hatta büyülere bile tanık oluyoruz bazen. Hankah'ın savaştığı insanlar tehlikeli ve her şeyi manüpile eden insanlar aslında günümüzde de böyle değil mi? Böyle insanların arasında yağamıyor muyuz?
Kitap çok kalın, gözümü korkuttu ama okudukça içine giriyorsunuz. Hankah'ın dualı sahneleri bana biraz ağır geldi, anlamadım kafam karıştı ama genel olarak sıkıcılıktan uzaktı ve iyi vakit geçirtiyor. Tavsiye ederim.

Özetle Türkiye’nin Dan Brown tarzı diyebiliriz. Ama bazı tatlar vardır ve mutlaka onu yaşamanız gerekir. İşte bu kitap öyle bir şey. Artık birbirinin kopyası kitaplardan bıktım diyenlere kesinlikle tavsiyemdir. Artık bence Türk yazarlarımız polisiye ve fantastik kitaplarını daha güzel yazıyor. Bu kitap o tür ön yargıları da yıkacağa benziyor. Kitabımız seri bu arada. Işık hızıyla devamını bekliyoruz okurları olarak.

Değerli yazarlarımız Ömer Faruk İspir’e ve Emre Şanlı’ya kitabı bana ulaştırmalarından ve yarışma da verip üyelerime vermelerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Tek yapacağınız kitabı açıp okumak gözlerinizi kapatmak ve tekrar dünyaya dönmek. Kendinizi mahrum etmeyin bu keyiften derim.
DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon