25 Haziran 2017 Pazar

* CAN TANRIYAR * YAKARIM CANINI * PUSLU YAYINCILIK*



* CAN TANRIYAR * YAKARIM CANINI * PUSLU YAYINCILIK*
Öbür dünyadan, bu dünyada geride bıraktığınız eşinize hesap sorabilir misiniz?.. Kalemi elinize alıp yazarsanız günü geldiğinde (bir kaşık suya bile gerek yok) sadece o kalemin mürekkebiyle bile bu dünyada kalanı boğabilirsiniz. Ki "ah' ını aldığım rahmetli eşim insaflı davranıp, sadece, benim onu yaktığım kadar yaktı canımı!.. Yoksa bu itirafları bile yazamaz hale gelir, pişmanlığımı bile dile getirecek şansı bulamazdım. Çünkü hak etmiştim!.. Kitabı okuyunca, bir insan kendi kendisini nasıl böyle acımasızca yargılayabilir diye düşüneceksiniz ve…
' Bu itiraflar ve anılara gösterdiği saygıyla babamı tamamen affettik!..'
Oğulcan Tanrıyar : 'Gün gelecek kabrimde çok ağlayacak' demiştin anne… Dediğin oldu ve artık bizim de bu kitapla birlikte affettiğimiz babamdan da VASİYET' ine ağlayarak ONAY geldi.
Anılcan Tanrıyar : Biz bu mektupları - anıları CANLI yaşadık !... Ananıza - Babanıza okutun bari siz yaşamayın…
'Ah' Almanın Bedeli!
(Tanıtım Bülteninden)

KİTAP YORUMUM
Kitabı okurken gerçekten çok üzüldüğümü itiraf etmeliyim. Üzüntüsünü yenemeyen affedemeyen insanların hastalandığına bir kez daha tanık oluyoruz.
Medyadan parlak ışıklardan tanıdığımız Can TANRIYAR eski merhum eşinin yazdığı günlükleri hayatta iken kendisine hitaben yazdığı yazılımları toparlıyor ve kendisi de hangi konuda eşi sitem ettiyse cevabını veriyor. Böylece hayatta iken kitap yapmayı isteyen ama ömrü yetmediği için yapamayan eşinin de bir nevi vasiyetini yerine getirmiş oluyor.
Aldatılmış çocuğu da olan bir kadının yuvasını kurtarmak adına verdiği mücadele, kadınlık onurunun kırılması ona rağmen gerçekten sevdiği eski eşini dönsün diye sabahlara kadar pencere önünde beklemesi.
kitabın öğretileri yine fazla bana göre görmek istersek.
- Aldatan kendini aldatıyor aslında. Son pişmanlık ayda etmiyor. Bazı pişmanlıklar vardır ki geriye dönüşü asla yoktur.
-Kabullenmek lazım belki de her olayı. Kabullenmediğimiz ve hayatımızı sekteye uğratacak üzüntüler bize getirisi hastalık olarak dönüyor. Birçok aslında aldatılan insanların da öncüsü olmuş merhum Şafak hanım.
Bir erkeğin hatalarını görüp kendini eleştirmesi de güzeldir aslında. Işıklı dünyanın getirisi yine bir ailenin yıkımına sebep olmuş gibi görünüyor.
Maneviyat hayata girdiğin de ise doğru yol kendiliğinden geliyor. Dini konudaki bahsettiği anlayış, hoşgörüyü sevdim bende olması gereken gibi. Herkesin ibadet şekline saygı duyuyor ama bize uygun olan ibadet şeklini seçiyoruz.
Allahtan rahmet diliyorum Şafak Hanıma. Dilerim bu kitap bir çok yuvanın yıkılmasını engeller ve hatta filmi bile olsun isterim. Zira verdiği mesaj bence güzeldi. Hem beylere hem de hanımlara.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon