2 Mart 2019 Cumartesi

YALANCI POLLYANNA KİTABIMA YAPILAN 4. YORUM

Ebru dosttan kitabıma yapılan güzel yorum. Teşekkür ediyorum kendisine. 😊 💖
Kitap Yorumum:
Duygu Songül Kahraman / YALANCI POLLYANNA
Yaşanmış hayattan gerçek kesitler içeren, rengarenk kitap kapağı tasarımıyla dikkat çeken Yalancı Pollyanna’yı okumaya başladığınız anda sayfanın sonuna geldiğinizi görüp kısa sürede okuyacaksınız.
Kitabı okurken kendimi Duygu’nun günlüğünü okuyor gibi hissettim.Biliyorsunuz ki günlükler kişilere özeldir ve günlük tutanlar yazdıklarını kimseyle paylaşmak istemezler.Yalancı Pollyanna’da Duygu yüreğinin kilidini açarak yaşadıklarını, çevresinde olanları, acılarını, sevinçlerini deneyimlerini kendisine özel olmasına rağmen açık yüreklilikle paylaşarak okuyucuyla kendi arasında samimi bir etki bırakıyor.
Yaşamış olduğu hastalığının adına AVNİ ismini koyup ona mektup yazarak sonsuzluğa uğurluyor.Bende yakınımı bu hastalığın başka bir çeşidinden kaybettiğim için bu hastalık sürecinde Duygu’nun neler yaşadığını çok iyi anlıyorum.Okurken gözyaşlarınızı tutamayacağınız içten yazılmış bir kitap olmuş.
Önemli olan şey hastalık sürecini yaşayanları asla yalnız bırakmayın! Bu hastalığı yaşayanlar çok zor zamanlar geçiriyorlar.Bu dönemde insanları görünüşleriyle yargılamak yerine onların manevi açıdan yanında olmalıyız.Sevgi, ilgi ve tebessüm hasta insanlara verebileceğiniz en faydalı ilaç olacaktır.Tüm hastalara Allah’tan şifa, vefat edenlere Allah’tan rahmet ve yakınlarına sabır diliyorum.
Duygu’nun yaşadığı hastalık süreci ve hastalığını yenmiş olmasının dışında kitap okuyucuya başka mesajlarda veriyor. Kitap okumanın yaşama kattığı faydalar,dua etmenin önemi, samimiyet, sadakat, aile kavramı, vicdan, zor anlarda yanında olmak, dostluk, hayvan sevgisi…vb bu mesajlardan bazılarıdır.
Duygu’nun esprili tarifiyle ‘’Son Kullanma Tarihi Geçmiş Olarak Çöpe Atmalı!’’ demesiyle kötü enerji verenlerden uzak durmamızı önemle hatırlatıyor.Çevrebilimci Suzanne Simard’ın ağaçların birbiriyle konuşması hakkında verilen örnek yaşanılanlarla ilgili çok güzel bir örnek olmuş.
Adı gibi yaşadığı DUYGUlarını kaleme alıp soyadı gibi KAHRAMANca bu hastalığı yenen ve yüreğinde yaşattığı sevgisiyle bundan sonraki yaşamında da Duygum’un Duygu Songül Kahraman gözyaşlarından dökülen incilerinin mutluluktan akmasını ve her şeyin gönlünce olmasını diliyorum.😊💗🌹🍀
Her bölümde farklı bir duygu seline kapılacak; size sunulan mesajlar ve öğretilerle (Olumlama-Meditasyon) kendinize faydalı şeyler katabileceğiniz bu kitabı okumamı sağlayan Duygu Songül Kahraman’a, kitabın yayın yönetmenliği ve editörlüğünü yapan Pınar Hanım’a Pınar Çağlıner Salincak ve Apsis kitap’a çok teşekkür ediyor başarılarının daim olmasını diliyorum.
Duygu’nun Yalancı Pollyanna kitabında yazdığı bir cümlesiyle kitap yorumumu tamamlamak istiyorum.
‘’HER OKUNUP BİTEN KİTAP, GİZLİ KALMIŞ SAKLANMIŞ HAYATLARIN AÇIĞA ÇIKMASIDIR VE ÖĞRETİLERİ GÖRMEK İSTERSEK DAHA DA FAZLASIDIR.’’

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon