25 Şubat 2020 Salı

Metal Fırtına / Orkun Uçar/Burak Turna


Metal Fırtına / Orkun Uçar/Burak Turna
Kitap Sayısı: 304
Tarih, 23 Mayıs 2007… Yer, Kerkük'ün kuzeydoğusu…
Kuzey Irak'taki kargaşa devam ederken, bölgede bulunan Türk birlikleri ani bir Amerikan saldırısına uğrar. Türk birlikleri "müttefik"lerinden hiç de beklemedikleri bir darbe almıştır.
CNN International hemen haber geçmeye başlar: "Kuzey Irak'ta çatışma… 13 ABD askeri öldü, 30 yaralı var. Ordu yetkilileri, Amerikan güçlerine saldıran 35 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı."
Amerikalıların niyeti Türkiye'deki zengin bor minerallerini ele geçirmektir. Bunun için her şeyi göze almışlardır. İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere tüm Türkiye'yi savaş alanına çevirmeyi bile…. Ve Metal Fırtına Operasyonu başlar…

KİTAP YORUMUM: Yıl 2007 Amerika Irak  savaşında kargaşadan yararlanarak Türkiye'yi ele geçirmek ve bunun için de özelikle Ankara ve İstanbul şehirlerini cehenneme öncesinde çevirmek planları dahilindeydi.

Aslında siyasi kitapları okurken cidden çok sinirlenerek okuyorum. Neden insanlar barış yerine, savaşı tercih ederler ölümlü dünyada bunu anlamak çok zor. o askerlerin acı bir şekilde ölmeleri ruhumu çok acıttı. Onların oradaki çaresizliği ruhumu hem acıttı hem ağlattı. Kitap seriymiş. Devam kitapları bende yok ama olduğunda okumak isterim tabiki.
Bazı kitaplar var ruhu çok acıtıyor ve sadece bir an önce okuyup bitirmek istiyorsunuz. Tuhaf olan bir de şu var ki bende herkesin okuması gereken kitaplar. ülkemizde aslında bizler uyurken neler olmuş bilmek herkesin hakkı diye düşünüyorum.
DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon