7 Eylül 2017 Perşembe

*ÖLÜMLE OYNAYAN KADIN *RÜMEYSA DEMİR* UĞUR TUNA YAYINLARI*



*ÖLÜMLE OYNAYAN KADIN *RÜMEYSA DEMİR* UĞUR TUNA YAYINLARI*
Gerçek bir hayat hikâyesinden esinlenilerek kurgulanmış bu kitap, Derin’in entrikalarla dolu yaşam mücadelesini anlatmaktadır. Genç kızlığında başlayan hayatı, âşık olmasıyla ummadığı şekilde değişir. Ve yaptığı bir hatanın bedeli onu hesap edemediği denizlere sürükleyecektir.


Okurken hayrete düşürecek romandaki bütün olaylar gerçektir. Şaşırtıcı sonu ile sizi akıntısında sürükleyecek bir kurgu için sayfaları çevirmeniz yeterli olacaktır.


KİTAP YORUMUM
Kitabın türü dram. Ailelerin özellikle kırsal kesimlerde çocukları ile kim, ne der düşüncesi ile çevrenin baskısı ile çocuklarının hayatlarını şekillendirmelerini anlatan bir hikaye. Gerçek hayattan olması daha da üzücü kılıyor.
Derin, ailesine bağlı bir kızdır. Ailesi de aslında ona güvenmektedir ama bir gün kıskançlığın getirisinin verdiği verdiği düşünmeden verdiği ani bir karar onun hayatını olumsuz şekillendirecektir. Kitabın bana yine bir çok öğretisi oldu.
- Anne/baba/abi kız çocuklarından daha üstün değil aksine, onlara öğretici olması gereken bireylerdir. Yani anne babamız, abimiz bile olsa hayat bizim ise bizim üzerimizde sınırları aşacak haklara sahip bana göre olmamalılar. Ama tabi ki yol gösteren, yine sıkıntılarında yanlarında olan, yanlış hatalarında yine çevre ne der? gibi tutum ile değil de sevgi ile anlatma yolunu seçmeleri gerekir.Derin'in babası ve tek abisi hariç diğerleri güç gösterisine girmiş bireylerdi. Özellikle mal hırsı ve yanlış yaptığını düşündüğü Derin'e verilen ceza hepsinin hayatını olumsuz yönde etkileyecekti.Derin'in annesini hiç sevmedim. Disiplinli olmak demek, kendisinden güçsüz kişileri ezmek anlamına gelmiyordu. Özellikle bu bizim canımız çocuklarımızdan biriyse her sorun sevgi ile çözülebilmeliydi.

-Derin iyi bir kız olmasına rağmen belki de annesinden etkilenmesinden dolayı abisinin hayatına karışması hataydı. 2. hatası ise; verdiği ani bir karar ile bohça atmasıydı. 3. verdiği karar ise, Sevgi'ye dostluk adı altında alanlarına girmesine izin vermesi ve tam rahat etmiş iken aşk adı altında yuvasını bırakması ve elindeki paraları bir erkeğe vermesiydi. En büyük aşk bile zaman diliminde biter. Hele ki bu karşı taraf evli ise, evli bir kişi ile kurulan yuvanın hayali olamaz, olmamalıdır. Yuva yıkanın, yuvası olmaz derler atalarımız ki bu kitapta bunu çok net görebiliyoruz.
-İletişim kuramadan yapılan evliliklerin sonucuna bağlı, aile baskısı ve evlilik uygun görülme tek prensibi karşı tarafın karakteri, yaşı yan tarafa atılarak sadece maddi odaklı düşünülmesi sonucu sadece kaderi, verilen kızları değil aileler de çekerler. Bir de ailemizden bile olsa kimse, kimsenin hayatına bu derece baskıcı karışılması ve müdahil olunması bana çok sert geliyor.
Derin'in finaline üzüldüm ama bazen aşktan da zaman sürecine uğramış ise vazgeçmek gerekir. Derin'in yaptığı hata sadece kendisinin değil, çocuklarının da hayatının değişmesine yol açtı.


DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon