28 Eylül 2017 Perşembe

*BÜYÜ* THOMAS OLDE HEUVELT* NEMESİS KİTAP*



*BÜYÜ* THOMAS OLDE HEUVELT* NEMESİS KİTAP*

Lanetli bir kasaba. On yedinci yüzyıldan bu yana hayatta kalmayı başarmış, gözleri ve dudakları dikilmiş bir kadın. Gözleri açıldığında bakışlarıyla, dudakları açıldığındaysa sözleriyle insanları büyüleyebilecek bir cadı o. Black Spring kasabası ona ait. İçindekilerle birlikte. Binlerce yıldır orada. Hiç istenmedi. Hiç gitmedi. Laneti herkesin peşinde. Nasıl ki o hiç gitmediyse, diğerleri de gidemezler. Orada yaşayan insanlar, orada ölecekler. Başka hiçbir yerde yaşayamazlar. Orada doğan çocuklar, onun lanetine doğup son nefeslerini yine onun lanetiyle verecekler. İnsanlar, büyüsünden kaçabilmek için Katherine'in gözlerini ve dudaklarını diktiler. Bakışlarından ve fısıltılarından kurtuldular. Ancak o da dikişlerinden kurtulacak bir gün. O zaman hem gözünün gördükleri hem de fısıldadıklarını duyanlar, teker teker kendilerini öldürmeye başlayacaklar. Katherine onlara hiçbir şey yapmayacak. Onlar ölmeyi tercih edecekler sadece. O Katherine. Black Spring'in laneti. Ve Black Spring'i yutmaya hazır.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 496

Baskı Yılı: 2016


KİTAP YORUMUM
Kitabın türü gerilim/korku. Okurken ilk 50 sayfaya kadar içine girememe ile birlikte sonradan içine girdiğiniz de bırakamayacağız bir macera sizleri bekliyor.
Lanetli kasabaya gelen bir daha geriye dönemiyordu. Kasabanın cadısını durdurmak mümkün mü? Bunun için kurulan bir kurul, o kurulun verilen yasaklarını delen insanlar. Acaba durdurmaya yetecek mi? yoksa daha da kasabayı kötü şeyler mi bekliyor? Evin köpeğine inanılmaz üzüldüm. Tabi ki yine tüyo vermiyorum okuduklarımdan konunun gizeminin kaçmaması adına bana dönen öğretileri yazıyım.
- Artık bir şeylerin arkasına saklanarak yapılan ayinlerin bir çok canı yaktığını biliyoruz. Günümüzde ki bazı durumlar ile ister istemez benzeştirdim. Yıkanan beyinlerin cadı diye ilan ettikleri bayanın yakılması onun öncesinde yapılan ayin öncesindeki halkın önünde yapılan hazırlıklar tüyler ürpertici kimliklerin bir zamanlar yaşamış olduklarını düşünmek bile üzücü.
-Bazen çok da kuralların dışına çıkmamak lazım. Çünkü tahmin bile edilemeyecek sahneler söz konusu olabilir.
- Hiç kimse, başka birini aşağılayacak kadar iyi birisi asla değildir.
Kurgu sıra dışıydı. Evet biraz ağır okunuyor ilk başlarda ama size uyan dersleri aldığınız da süper bir kitap olarak okuma haneme geçti.


DUYGU SONGÜL KAHRAMAN


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon