28 Temmuz 2017 Cuma

*YOLUN AÇIK OLSUN*HAKAN EVRENSEL* *DUALİTE YAYINLARI*



*YOLUN AÇIK OLSUN*HAKAN EVRENSEL*
              *DUALİTE YAYINLARI*
“Güneydoğudan Öyküler”, “Yer Eksi İki” kitaplarının yazarı
“Nefes: Vatan Sağolsun”, “Anadolu Kartalları” sinema filmlerinin senaristi
Hakan Evrensel’in uzun yıllardır beklenen yeni romanı.
Kitaptan alıntı…
- Eee komutan!.. Siz nasıl arkadaş oldunuz bu Kerim’le? Sen yüzbaşı, o asteğmen. Askerlikte rütbe var, değil mi yani?.. Mesela bizim bi komutan vardı askerde, yüzünü iki yılda bi kez falan görmüşümdür.
Gafur’un sözleri üzerine Salih arabada kendisini bekleyen Kerim’e baktı. Kerim, kolundaki saati gösterip eliyle “gel” diye işaret ediyordu. Salih gülümseyerek Gafur’a döndü. Önce başını önüne eğdi, bir süre düşündükten sonra:
- Biz Kerim’le birlikte, çok hayal kurduk Gafur Ağa.. Ne rütbesi?


KİTAP YORUMUM
Haberlerden görüp de işte bilmem kaç şehit oldu, kaç tanesi gazi diyorlar ya, ayrıntı verilmiyor. Sonra hepimiz özelimize dönüp onların hangi azaları koptu, hangi maddi/manevi sorunlar yaşadılar ilgilenmeyip ziyaretlerine bile gitmiyoruz. İşte bu onlardan sadece 1 şehidimizin, 1 gazimizin yaşadıklarını anlatıyor.
İlk başta kitap cidden komikti. Kerem'e çok güldüm. Hayatında ilk kez aşık olan Kerem, sevdiği kızın babası sorun çıkartınca bir an önce askere gidip, gelmeye karar verir. Böylece daha temeli oturmuş bir hayatı olacaktır. Komutanı ile dost olmayı başaran Kerem ile Salih çatışma da birbirlerini kollarken minik bir dikkatsizlik maalesef birini şehit, birini gazi yapacaktı.
Ruhu bunalım geçiren gazimiz Kerem ile birlikte sevdiği kızın evlendiğini öğrenmiş ve sevdiği kadını kaçırmaya karar verirler. Aslında ben sıra dışı olaylara inanırım. cidden Kerem ile birlikte o düğüne halen gittiklerine inanıyorum.
Arkadaşının öldüğüne bir türlü inanamayın Salih eşinin kendisi ile özel ilgilenmesine rağmen maalesef uzun yıllar bunalımdan çıkamaz ve kendini içine kapatır. Hem azasını kaybetmesi hem de sevdiği bir insanın ölümü. Duygu yapılması gerekeni yaptı aslında. Çünkü evlilikler iyi günde, kötü günde diye başlıyorsa kimin ihtiyacı varsa şartlar maddi manevi her ne olursa olsun mücadele edilmeliydi. Başa gitmiş yıllardan sonra yeni gelen Kerem acaba aileyi kurtarmaya yetecek miydi? Gerçekten iç acıtan bir hikayeydi. Daha bir empati yapmamızı belki de sağlayan bir eser diyebilirim.
Yazarımızın kalemini çok sevdim ve çok asil kaliteli buldum. Diğer eserlerini de okumayı düşünüyorum.


DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon