5 Haziran 2017 Pazartesi

* VARLIĞI İLE YOKLUĞU * ENES ÇUBUKÇU * *PAPİLLON YAYINEVİ*



* VARLIĞI İLE YOKLUĞU * ENES ÇUBUKÇU *
   *PAPİLLON YAYINEVİ*
Bu kitapta geri dönemeyişlerine üzülmenin bir daha gelsen bile aynı özlemle başlayamamanın umutsuzluğu var. Bu kitapta ayrılık, güz, kış, vuslat, bahar, yaz var.
Bu kitapta giden bir sevgiliden sonra geri kalanlarını toplamak için içten gözyaşların, susmaların, konuşmaların var. Kısaca bu kitapta düşlerine girmesiyle mutluluğun penceresinde bakmaya doyamadığının varlığı var, ansızın gelen bir ayrılıktan damlayan yağmurların yani yokluğu var. 


KİTAP YORUMUM
Bazı kitaplar vardır. Sadece okuyarak anlayabilirsiniz, anlatılmaz. o kitaplardan birisi duruyor karşınızda. Duyguların kaleme akması bir inci misali yer yer duygulanıyor, yer yer gülümsüyorsunuz. Bir aşka, sevgiliye, ayrılığa olan özlem çok güzel aktarılmış.
Yazarımızın kalemini kendi yazdıklarıma da benzettiğim daha bir tat alarak okudum. Zordur biliyor musunuz yaşanmışlıkları, duyguları anlatmak. Ama bir de anlatmaya başlarsanız susmaz kalem, sayfalar yetmez, kalem yetmez çoğu zaman. Sonra bir bakarsınız ki ırmak olmuş yaşananlar, hiç olmamış gibi sanki tek satırlarda yaşanmış gibi.
Günümüzdeki yoğunlaşmış günlük, ucuz aşkların inadına bir göze destan yazılan eski aşkları anımsattı bana. Okumuyor, yaşıyorsunuz.
Yazmak özgürlüktür aslında. Benim gibi duygularını aktaran kişilerin eserlerini benim nazarımda daha kıymetli, paha biçilemez.
Yazarımızın diğer kitaplarını da okumuş birisi olarak kalemini gerçekten seviyorum ve duygusal satırları seviyorsanız mutlaka okuyun derim.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN
  

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon