27 Ağustos 2017 Pazar

* ÖRÜMCEĞİN AYAK İZİ * HALUK ÖZDİL* *TRUVA YAYINLARI*



* ÖRÜMCEĞİN AYAK İZİ * HALUK ÖZDİL*
*TRUVA YAYINLARI*
Küçücük bir kuşkuyla başlamıştı her şey; önce benliğini ele geçirdi, sonra da tüm yaşamını.... Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı...

Yüksek tirajlı gazetenin haber sayfasında editördü Fikret; orta yaş sınırında, sıradan yaşamı olan bir adam... Ve bu sıradan yaşam, yine kendi eliyle yazdığı küçük bir haber yüzünden alt üst olmak üzereydi....Yıllardır kayıp çocuklarla ilgili haberleri sayfasına koyup dururdu. Çalıştığı gazeteden ayrıldığı gün, kayıp çocuklar dosyasını araştırmaya karar verdi....Verdiği bu kararın kendisiyle birlikte ailesinin ve dostlarının yaşamını da alt üst edeceğini nereden bilecekti ki?... O kayıp çocukların peşindeydi; ama ölüm de onun peşinde koşmaya başlamıştı... Diğer insanlar gibi dünyayı gördüğü kadarıyla yorumlamıştı; görünmeyen, başka bir karanlık dünyanın, yaşamın tam ortasında yer aldığını bilemezdi ki.. Sadece çaresiz bir çocuğu kurtarmak için düştüğü, "Kayıp çocuklar," bataklığında, şirketine ihanet etmekle suçlanan ölüm makinesiyle kesişen yolları, Anadolu'nun uzak köşesindeki eğitim kampına kadar uzanacaktı.. Kurtardıkları çocukla birlikte peşlerine düşen ölümden kurtulmaları; ayrıntıların içinde saklı olan yazgılarına mı, yoksa yazgılarının içinde gizlenen ayrıntılara mı bağlıydı?.. Bunu zaman gösterecekti.. Çünkü onlar her yerdeydi..
(Tanıtım Bülteninden)

KİTAP YORUMUM
Yazarımızın KOD 5 ve SEÇİLMİŞLER eseri dışında okuduğum 3. eseri. Size tavsiyem bence ilk ÖRÜMCEĞİN AYAK İZİ ve sonra SEÇİLMİŞLER, KOD 5 eserlerini okumanız.
Yazarımızı farklı kılan ise, kimsenin yazmaya cesaret edemediği konuları tüm açıklık ile dile getirerek yazması. Kaleminin akıcı olması, eserlerini daha da değerli kılıyor.
Fikret zeki, atak bir gazeteci. Korkusuzca mesleğinin de vermiş olduğu merak ile kaybolan çocukları araştırıyor ve aslında ipuçları da buluyor. Tabi ki Fikret için bunun bedeli çok ağır oluyor. oysa onun tek istediği gerçeğin ortaya çıkması ve o çocukların kurtulmasıydı.
Kaçırılan çocuklar acaba gelecekte ne şekilde karşımıza çıkıyor? Kanınızı donduracak olaylara şahit oluyorsunuz. Acımadan adam öldürenler, ölmemek için öldürenler, haklılıktan öldürenler ve ölen kurbanlar. İnsan ister istemez yaşadığı yeri sorguluyor ve tuhaf bir duyguya kapılıyorsunuz. Ya biz, aslında yaşadığımızı sandığımız hiç bir şeyin perde arkasını bilmeden nefes alıyorsak?
Durdurulabilir mi? Bence okuyun. Sadece bu eseri değil, yazarımıza ait tüm eserleri okuyun derim.
Yazarımızın yakında yine çok çarpıcı bir eseri çıkacağını biliyorum. Sevgiyle bekliyoruz. ilk okuyanlardan olmak dileğiyle.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon