4 Temmuz 2020 Cumartesi

Zifiri Aydınlık Aşkın Zengin Akkuş | PARAFİKS YAYINEVİ


 

Zifiri Aydınlık
|
sayfa sayısı: 160
Hiç tanımadığı biriyle, zifiri karanlık bir odada üstelik gözünde uyku gözlüğüyle sevişmek zorundaydı. Hava iyiden iyiye kararmış, duvarları siyaha boyanan odada gözgözü görmüyordu. Üzerindekileri çıkararak yatağa doğru yürüdü, çırılçıplaktı... Uyku gözlüğünü taktı ve yatağın üzerine oturdu. Karanlığın koynuna girdiği sırada az sonra yaşayacağı tecrübenin provasını yapıyor gibiydi... Kurbanlık koyun gibi titreyerek merdivenlerden gelen ayak seslerini dinlemeye başladı. Sesler yaklaştıkça kalbi deli gibi çarpıyordu... Kapı açıldığında ise öleceğini sandı; ölümle yaşam arasında gidip geldi... Ama “yaşam” için bu “ölüm”ü tatması gerektiğini de biliyordu...
KİTAP YORUMUM: Ela kardeşinin ölümcül hastalığı için gereken parayı bulabilmesi için çok az bir zamana ihtiyacı vardır. Normal yollardan bulması imkansızdır. O ise kardeşinin ölümünü izlemek yerine  uç noktada bir karar alır ve kiralık anne olmayı kabul eder.
 Ebru ise kendini kurtarmak için çırpınan kardeşi ve sevgilisinin fedakarlıkları altında ezilir ve ne yapacağını bilemez.
Ebru'nun burada verdiği mesajlar çok güzeldi. İnsan yaşadıkları ile mücadele ederken insanların inatla "sen öleceksin" gibi tutumlarının saçı olmayan Kanser(avni) hastalarına ne kadar rahatsızlık verdiğinden bahsedilmiş. Peruk ile gezemeye mecbur eden toplum sistemi, kendileri sadece basit bir baş ağrısında nasıl veryansın ettiklerine değinmiş. Bu arada ben kansere Avni diyorum esprisini, ağırlığını kaybettiği için.
Organ mafyasının acımasız tutumunu yine kitapta görebiliyoruz.
Ela verdiği kararı istemeyerek uygulamaya koyarken aslında çocuğunun babasının yakından tanıdığı birisi olduğunu bilse kabul eder miydi?
Yankı ise öğrendikleri bilgiler ile şok olurken, mutluluk ve mutsuzluk arasında gelip gidiyor.
Ben zaten tesadüflere inanmadığım için kaderin bir araya getirilen bir çok hayatlar olduğunu düşünüyorum. Eğer ortada gerçek bir duygu var ise en kötü durumda bile muhteşem şeyler olabilir. Zerrin ise efsane bir karakter. Herkesin hayatında bence bir Zerrin olabilmeli. Keşke olsa ya da ne güzel olurdu kim bilir.
Bazen mutluluk yanı başınızdadır ama biz bakmayız, görmeyiz. Hayat mucizelere inanmaya başladığımız da ise güzel ve anlamlıdır.
Bir günde okuduğum çok akıcı güzel bir kalemdi.
DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon