20 Haziran 2020 Cumartesi

Ada Gülseren Akdaş FA YAYINLARI


Ada

KİTAP SAYISI: 128
Tünelin zifiri karanlığında ilerliyorduk. Sefer'in gözleri, kayalardaki zor fark edilir ısı yayılımını ve havadaki akımları algılayabildiğinden, karanlık onun için sorun değildi. Gözleri bir baykuşunkiler kadar hassas ve keskindi. Karanlık gitgide daha da koyulaşıyordu. Önümüzde uzayan tünel sanki bir büyücünün tüyler ürperten silüeti gibiydi. İri yarı bir hayvana ait olduğunu sandığım iskeletin üzerine basınca kalça kemiği önüme fırladı. Çığlık atarak geri çekildim. Sefer elime yapıştı.
 
Hepimizin karanlıktan göz bebekleri büyümüştü.Işığı üzerine tuttuğumda korkunç bir manzara vardı; en az on, on beş insan ve hayvan kemikleri sıralanmış yan yana yatıyordu. Lanetli kemik yığını!

KİTAP YORUMUM: Batur her yaz tatilinde dedesinin yanına köye gider. Ama annesi denizden korktuğu için pek gitme taraftarı değildir lakin o yaz annesi ve babası da onunla birlikte köye gelmişlerdir. Güzel bir yaz geçirecekleri umudu taşıyan Batur oysa hayatının en kötü yazını yaşacaktır.
Babasının deniz tutkusu neden bu kadar fazladır?
Annesi neden inadına denizden bu kadar korkuyordur?
Batur deniz tutkusu yanında merakını yenemediği deniz kızı tutkusunu nasıl unutacaktır?
Sefer de tıpkı babası gibi gizemli davranmaktadır. Acaba o da mı babasının yolundan gitmektedir?
Annesi onu tembihlemiştir sözünden çıkmaması için ama Batur annesini dinleyecek mi? orası muamma.
Babası bir gün kaybolur ve artık öldüklerine inandıkları dönemde babasının mektubunu bulan Batur gizemi çözebilecek mi?
Kitap çok hoş bir seri  çocuk kitabı. Bir çok sorunun yanıtını soru işareti ile bırakarak yazar 2. kitabına devamını saklamış. Büyük keyifle okudum. Zaten çocuk kitabı gibi ama büyüklerinde keyifle okuyabileceği harika bir eser olmuş.
Kitaptan öğrendiğimiz en büyük ders; her ne olursa olsun büyüklerimizin sözünü dinlemeliyiz. Onların korkularını hissetmeyebiliriz, lakin anlamaya çalışmalı onlara gereken güveni verebilmeliyiz. Tabi ki her zaman da büyükler doğru olanı yapmaz. Mesela sürekli anne ve babasının kavga etmesi, annesinin baskıcı karakteri ve korkularını şifalandırıp hayata devam edememesi bunlar Batur'un üzerinde önemli etkiler bıraktı. Babası ölmedi ise, ailesini bırakacak kadar ne olmuş olabilir?
Sevgiyle devamını bekliyorum.
DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon