7 Ocak 2021 Perşembe

Bir Ses Zeynep Oral DOĞAN KİTAP


 

Bir Ses

Zeynep Oral

 

 

DOĞAN KİTAP

sayfa sayısı: 341

Reha İsvan'ı önce bir ses olarak tanıdım. Barış Derneği Davası'nda bir ses... Barış Derneği kurucuları ve yöneticileri tutuklanıp cezaevlerine sokulmadan önce, onu tanımıyordum ya da herkes kadar tanıyordum: basından, bulunduğu görevlerdeki etkinliklerinden, Türkiye'yi temsil ettiği yabancı ülkelerdeki toplantılardan...

 

KİTAP YORUMUM: 12 Eylül darbesinde yargılanan, haksızlığa uğrayanlardan  bir tanesi sadece. İçerideki tutumlarda  yıkılmayan, inadına ayakta kalmaya devam eden, mücadele edenlerden sadece bir tanesi. Bizzat yaşayanların ağzından dinlemek o dönemin ne kadar karanlık ve adaletsiz olduğunu gösteriyor.

Siyaset maalesef her zaman adaleti sağlayamıyor böyle darbe durumlarında. Darbe geri kalmış ülkelerin ya da geriye götürülmek isteyen ülkelerde yapılan haksız bir kazanç. Kazancın ise kimlere gittiği meçhul.

Eğer geçmiş, geleceğe ışık tutabiliyorsa çok değerli bu tür tecrübeleri okumak.

Bu ülke hepimizin. iyi ki yılmayan, mücadele eden ruhlarda var olmuş ülkemizde. Çünkü karanlık aydınlığı asla yenemez. Kitaplar bu yüzden var. Işığın çoğalması için. iyi ki yazılmış bu kitap diyorum.

Herkes okumalı bence.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon