10 Eylül 2020 Perşembe

Bordo Ev / Ümmü Gülsüm Atasoy /Yılkad Yayınları


Bordo Ev / Ümmü Gülsüm Atasoy /Yılkad Yayınları

Birbirinden ilginç şakaların yapıldığı, gizemli hayatların ele alındığı muhteşem bir gençlik romanı ile karşı karşıyasınız. Gülümsemeyi, kahkahayı, sırları, gizemleri, sonsuz sevgi bağlarını başka bir yerde okumadınız.
Deli dolu bir kızın ağzından anlatılan ilginç olayların, sırların, büyülerin ve daha birçok şeyin anlatıldığı, gerçeğe yakın bir yaşanmışlık elinizde duruyor.
Her yaştan farklı kişilerin buluştuğu efsane bir ev, Bordo Ev. Kalabalık kahraman kadrosuyla şampiyonlar ligini gölgede bırakan karakterlerin yaşam renklerini okuyunca çok eğleneceksiniz.
KİTAP YORUMUM:  Kitap kahramanımız komik kızımız İren  ile arkadaşları ailelerinin de kabul etmesiyle kendilerini bir anda başka bir evde yaşarken bulurlar. İren 15 yaşında komiklik yapmayı seven, kendi ayakları üzerinde durabilen en önemlisi yemek yapmayı bilen bir genç kız. Bakalım bu tutumu Bordo evde yaşarken de sorumluluk almaya onu ve arkadaşlarını itecek mi?
İrem'i rahatsız eden her şeyinden haberi olan gizemli kişinin kimliğini öğrenebilecek mi?
Abisini bu kadar seven İren acaba Hayal'e olan bakış açısını yenileyip kabullenecek mi?
Hayal'e yapılan şakada bende bir an gerçek sandım itiraf ediyorum. :)
Her lan kelimesinde gülümsemekten kendime alamadım. Zaten kitabı okurken sürekli ağzım açık okudum desem yalan olmaz. :)
Abisi, ile gerçeği peki İren nasıl karşılayacak?
Kitabın öğretileri bence çok değerliydi. En önemlisi o yaştaki kişiler aynı evde yaşamak istese ne yapabilir? Nasıl davranabilir ya da davranması gerekir? Ailelerin tutumu nasıl olmalıdır? sorularının cevaplarını bulabiliyorsunuz. Belki de gençlere güvenmek onların yolunu çizmeleri için bazen özgür bırakmak lazım. Tabii ki bu demek değil ki tamamen arkası bırakılsın. Kendine güvenilen kişiler, söz hakları olan kişiler daha kolay hayata adapte olur ve doğru olanı yakalarlar.
Kitap seriymiş, devamını heyecan ve sevgi ile bekliyorum.
DUYGU SONGÜL KAHRAMAN


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon