10 Temmuz 2020 Cuma

Gülüşüne Gizlediğim Öyküler Nevra Çağlayan | FA YAYINLARI


Gülüşüne Gizlediğim Öyküler
|
sayfa sayısı: 160
Yine Şarl Köprüsü’nden caz nağmeleri geliyordu. Az ilerde org çalıp, aryalar söyleyen kör müzisyen kadın, bu kez onları görüyor gibiydi. Köprünün üzerinde dans eden âşıklar gibi onlar da Nazım’ın etkileyici şiirlerinin gücüyle dans ediyorlar ve Prag’ın büyüleyici ortamında aşklarını perçinliyorlardı…Daha sonra Nehrin kıyısından yürümeye başladılar yeniden, ardından bir yıl önce oturdukları banka oturdular, bin bir gece masallarındaki şatoları anımsatan kalenin siluetine bakıyorlardı yeniden.


kitap yorumum: 10 öyküden meydana gelen kitapta en önemli ortaya çıkan yoğun duygu bence doğru karar vermenin önemi, okumanın önemi, meslek sahibi olmanın önemi, büyüklerimizin sözünü dinleyebilmenin önemi, aile kavramının önemi çok güzel anlatılmış.
1. hikayede yazarımızın ailesi ile ilgili yaşadıklarını, özlemlerini anlatıyor. Annesinin hastalık döneminde yaşadıkları içimi çok acıttığını söyleyebilirim.
2. hikayede gerçek aşkı doğru zamanda bulan 2 kişinin yaşadıklarını anlatıyor.
3. hikayede avukat olmak isterken erken yaşta aşkı bulduğunu sanan ve yanlış kararlar alan ve sonrasında hatasını anlayıp geriye dönemeyen genci anlatıyor.
4. hikayede mal kavgasının getirdiği aile içi ayrılık yaşayan bir babanın son günlerinde ders niteliğinde bıraktığı mektup ve geçmişte yaşanılanları anlatılıyor.
5. hikayede likör takımından yola çıkarak geçmişte yaşanan anılara nasıl sahip çıkılması gerektiğini anlatıyor.
6. hikayede akrabalarının baskısı ile çokta karar veremeyecek bir yaşta yanlış alınan bir evliliğin nasıl yıpratılışı anlatılıyor.
7. hikayede deprem de ailesini kaybeden ama mücadeleyi elden bırakmayan İsmail'in gerçek yaşam öyküsünü anlatılıyor.
8. hikayede doğa tutkusunun gençleri nasıl ölüme götürdüğü anlatılıyor. Aslında burada yapılan spordan çok yanlış zamanda çıkılması sanırım ders alınması kısım. Yoksa doğayı hissettiren tüm sporlar çok değerlidir.
9. hikayede annesinin hediye ettiği saati kaybedince annesinin ders niteliğinde verdiği öğüdün önemini öne çıkartan bir öykü.
10. ve son hikayede ise evlilikte fikir ayrılıkları olabilir, ama nasıl birbirlerinin alanlarına saygının ön plana çıktığı çok güzel anlatılmış.
Güzel bir kitaptı. Yazarımızın kalemi daim olsun.
DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon