15 Şubat 2020 Cumartesi

Dört Yapraklı Yonca Şeyda Aksel


Dört Yapraklı Yonca
kitap sayısı: 163
Hiç kendinle çeliştiğin oldu mu? “Bu da neydi şimdi?” diye hayretle bakıp: “Acaba gerçek miydi?” dediğin oldu mu? Peki hiç âşık oldun mu?
Eğer aşkı beş duyu organınla tarif et, deselerdi ne derdin? Eminim ki İrem “Okay” derdi. Fatma da “Ahmet”. Peki ya sen?
Ali, Ayşe, Kemal, Esma... Hepinizden farklı isimler duyar gibiyim. Aşkın ete kemiğe bürünmüş hâlidir maşuk.
Günümüzün hayal dolu aşkıyla 1940’ların masalsı aşkının buluşmasıdır bu kitap. İrem’in hayal dünyasına hayran kalırken, Fatma’nın aşkının önünde saygıyla eğileceksiniz.
Aşığın maşuğa kavuşması dileğimle....

Kitap Yorumum: Rüyalara inandığım için kitabı severek okudum.
Rüyasında evlendiğini gören İrem daha sonra evleneceği kişi ile acı bir şekilde bir kazada karşılaşacaktır. 1940 yıllarında yaşanmış hikaye olan Fatma ile Ahmet'in aşkında ister istemez sorgulama yapıyor insan. İnsan duygularına engel olamayabilir. Ama imkansız ise bir aşk büyük şansa ihtiyacı vardır. Eğer kaderde kavuşmak yoksa Ahmet ile Fatma ne yapacaklar? Kolyenin  sırrını okumak  benim için çok heyecanlı nokta oldu. Yine bir günde okuduğum kitabım. Kolyedeki  4 yapraklı yoncanın bir anlamı var mıydı aşkı  şansı simgelemekten başka.
Dostluğun önemini yine Fatma'nın arkadaşı Esma'da, İrem'in arkadaşı Hazal'da görüyoruz. Gerçek bir dost kardelen gibidir. Onları hiç bir fırtına yıkamaz asla.
Okay'ın sırrı neydi? Bir görünüp bir kaybolmasının bir anlamı var mıydı?
Kitaptan öğrendiğim bir çok dersin yanında en önemli ders ise, ortada gerçek bir duygu varsa onu nerede olursa olsun bulmak ve emek ile beslemek. Çünkü onlardan çok az bazen de hiç bulunmayabiliyor.
Bazen bir kolye insanın hayatında çok değerli ve şanslı hissettirebilir kendimizi. Onun değerini ancak anısı olanlar anlar.
Değerli yazar dostum Şeyda'nın 2. okuduğum kitabıydı. Kalemi oldukça akıcı. Sizi bambaşka dünyalara götüren eserini okuyun derim. Pişman olmayacaksınız.
DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon