5 Haziran 2017 Pazartesi

* BEN KİMİM ? * SERPİL HİÇŞAŞMAZ *



* BEN KİMİM ? * SERPİL HİÇŞAŞMAZ *
 "Yaşamın acılarını umuda dönüştürmenin ve kimlik arayışının muhteşem destanı. İnsan yaşamını apansız değiştiren olaylar vardır, alır sizi düşlere götürür, kimi zaman da gerçeklerin tam ortasına. Yaşamak sorgulamaktır aslında her şeyi. Sorgulayıp taşları yerli yerine oturtmak eylemi değil mi bu başlangıçlar, bitişler? Her soru, yanıtını içinde gizlediği için soru olur. Biz yanıtını bulmak için, yılmadan karanlığa dalarız. Aşk acısını, bir gemi güvertesinde bizi bekleyen ufka anlatır dururuz. İşte Sevgi'nin usanmadan çevirdiği bir telefon numarasıyla girilen bilgi yarışması ve kazanılan büyük ödül ve akıl almaz bir devinimle derinleştirilen yaşam sevinçleri, bitmeyen acılar, arayışlar bu romanın ana yatağı."
KİTAP YORUMUM
Kitabı okurken gözyaşlarınıza boğulabilirsiniz. Gerçekten üzücü sahneler, yaşamlar yer alıyor. Küçük yaşta annesi ve babasını kaybeden 15 yaşına kadar da babaannesinde büyüyen Sevgi bir yarışmaya katılması ile hayatı değişir.
Kitaptan öğrendiğim ders ise;
- Gerçek dostluk öldükten sonra bile devam eder. Herkesin hayatında Nalan olabilmeli. Herkesien hayatında Sevgican ve Nilgün olabilmeli koşulsuz.
-Hayatta tesadüfler yoktur olması gerekenler vardır.
-Ölüler ile bir şekilde irtibatta olduğumuz bence de doğrudur. Bu rüya olabilir, ortak bir müzik ya da kitaplar olabilir.
-Kitap okumanın önemi kitapta yine çok güzel anlatılmış.
sevgi aslında bana göre şanssız bir çocuk değil. Kendi ayakları üzerinde durabilen miras kalmış sonra eğitimini devam ettirirken bir yandan da okuyan düzgün bir genç kız. Özlemleri olmasına rağmen doğru insanların çevresinde olması dolayısıyla çokta kimsesiz bana göre denilemez. Sami gibi insanlar olduğu sürece belki de bir çok çocuk sağlıklı büyüyecektir. Babaannesinin de hakkı büyük Sevgi'nin büyüyüp gelişmesinde.
DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon