6 Ekim 2020 Salı

Kızıl Çember Hale Yıldız


 

 Kızıl Çember

Hale Yıldız

|

ÇINARALTI YAYINCILIK

sayfa sayısı: 304

Bir anda üstüme devasa birgölge düştü.
O muhteşem kehribar gözleriyle Lacu sbana bakıyordu.
Diğerlerinden çok daha büyüktü.
Sarımsı ve turuncu tonları arasında sürekli değişen, sanki yanıyormuş da alevleri dalgalanıyor gibi görünen tüyleri vardı.
Kanatlarının parlaklığı sanki keskinmiş gibi hava veriyor ve ışığı yansıtıyordu.
Kanatlarına yaklaşıp dokunduğumda bir kuşun tüyünden çok daha yumuşaktı.
Geriden bakılınca bir kartal vücuduyla benzeşiyordu ama çok daha kaslıydı.
Göğsü oldukça kabarık ve güçlü görünüyor, bacakları kaslı ve sadece benim boyum kadar boyu vardı.
O da bacaklarının tüysüz yeriydi.
Zaten kendimle onların büyüklüğünü ölçmem pireyle deveyi ölçmem gibi olurdu sanırım.
Arka tarafına dönük olduğu için başını tam göremiyordum.
Yan tarafından baktığım kadarıyla başı aynı kartalbaşı gibi ve gagası yırtıcı bir kuşunki gibi eğik, sivri ve keskin görünüyordu. 

 

kitap yorumum: Berra amansız bir hastalığın pençesinde daha 17 yaşında. O zaten bunu çoktan kabullenmiş ve bir an önce gitmek istiyor. Oysa ailesi , sonradan hayatına girecek hayatının aşkları, dostları onun kadar hevesli değiller onun gitmesine. Belki de ondan daha fazla mücadeleye giriyorlar ve sonunda bakalım neler oluyor? Orada tabii ki sonucu söylemeyeceğim ama herkesi çok şaşırtacak bir final olmuş diyebilirim.

Bu arada kitabın türü fantastik. Kitaptan öğrendiğim değerli öğretiler var.

- Yaşamak için hepimizin aslında bir nedene ihtiyacı vardır. Çoğu zaman ya bunu kendimiz yaratmaya çalışırız, ya da Berra gibi önüne şans kendiliğinden düşer. Bu neden bazen aşk olur, kariyer olur, güzel bir amacı gerçekleştirmek olur. Aslında hepimiz ölümlü kişileriz. Böyle düşününce sadece Berra mı gitmeye yakın? Hayır bence hepimizin bir ayağı çukurda ve sadece bunu fark etmiyoruz, etmek istemiyoruz.

Bu arada Berra çok şanslı bir kız. Hediyeleri ise, ailesi, gerçek aşkı, dostları belki de para sorununun olmaması. Görebilene hayatta hediyeler mevcut.

Eğer ortada gerçek bir duygu varsa ben imkansız olayına asla katılmıyorum. Kitapta da bunu görüyoruz zaten. Kitap fantastik olabilir ama ben aslında fantastik gibi algıladığımız bir çok şeyin evrende yaşandığına inananlardan birisi olduğum için bana keyif olarak, farkındalık olarak döndü.

Yazarımızın kalemi daim olsun. Kesinlikle tavsiye ederim.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon